DaisyenMarcinColorado.reismee.nl

Overnachten in Navajo gebied

Na een te korte nacht pakken we onze spullen terug in en na het ontbijt gaan we het Mesa Verde NP verder ontdekken. In de 19de eeuw zijn hier diep in de bergen rotswoningen ontdekt waar 1000den jaren geleden indianen leefden. Deze woningen zijn prachtige kunstwerken uitgehakt in de bergwanden. Je vraagt je wel af hoe die indianen er in godsnaam geraakten! Wij doen de meest zuidelijke toer en passeren voorbij Cliff Palace en Balcony House. Deze complexen zijn de twee grootste en kan je ook gaan bezoeken met een gids. Dit doen we echter niet want doorvoor moet je klimmen langs stijle laddertjes langs de rotswand en dat zien we niet echt zitten. Marc vind het nu al lastig om langs de kant van de ravijn te staan, het is hier dan ook zo verdomd hoog. Wel allemaal prachtig om te zien maar een beetje lastig als je hoogtevrees hebt. Cliff Palace kunnen we ook zien van op de weg en voor een blik op Balcony House doen we de Soda Canyon overloop trail. Dat is een wandelpad aan de overkant van de Canyon. Zo hebben we een prachtig zicht op de uitgehakte bergwoningen. Na onze hike is het terug tijd om het park te verlaten dus dat betekend die enge rit terug de berg af. Marc doet het rustig aan en we geraken veilig naar beneden. Onderweg nog een paar prachtige foto's genomen en dan terug verder op pad. We maken een tankstop in Cortez en dan komen we bij the Four Corners. Op dit punt komen 4 staten samen, Colorado, Utah, Arizona en New Mexico. Zo kunnen we grappige foto's maken terwijl we in 4 staten tegelijkertijd staan. En daarna terug op pad via eenzame stoffige woestijnwegen door de canyons. Het is zonnig en warm maar wel veel wind. Resultaat zijn soms heel grote zandwolken die ons zicht serieus belemmeren. Ook als we de weg naar Monument Valley oprijden zien zien we het overbekende beeld uit al die westernfilms enkel achter een dikke waas van stof en zand. Is een beetje een domper op de feestvreugde. Hopelijk wordt de wind snel minder maar het weerbericht beloofd niet veel goeds. Het is lekker warm maar die sterke wind zorgt voor een hoop zand. We komen aan bij het hotel. The View is het enigste hotel binnen het park, is een beetje prijzig maar is het geld wel waard als je het prachtige uitzicht ziet dat we hebben van op ons balkon. Zonder die waas van stof was het perfect geweest maar we mogen niet klagen. We hebben alles bij de hand op de kamer dus eten we op de kamer en we genieten van het uitzicht en de rust. We zien de zonsondergang aan de andere kant van het hotel maar die wordt ook belemmerd door de stofwolken. En dan naar bed want morgen staan we extra vroeg op om hopelijk een spectaculaire zonsopgang te zien.