DaisyenMarcinColorado.reismee.nl

Raften op de Colorado rivier

Wekker liep af om 6u want om 7u45 werden we verwacht aan het Moab Adventure Center voor ons dagje rafting. Na het invullen van het nodige papierwerk en het uitdelen van de lifejackets vertrokken we met de bus voor een rit van 45min. Was op zich al een belevenis want onze chauffeur had nogal een zware voet en raasde over de smalle bergweg. Toen de boten klaar waren werden we ingedeeld in groepjes en kregen we nog wat uitleg en toen konden we eindelijk vertrekken. Het water stond laag en niet echt wild dus het was eigenlijk een rustige tocht. Een paar woelige stroomversnellingen zorgden voor wat actie en een natte broek maar die was vlug terug droog want het was ondertussen al erg warm geworden. Na ongeveer 2,5 uur varen hadden we een stop. Mensen die maar een halve dag hadden geboekt werden vervangen door nieuwe deelnemers. Toen hadden we ook nog een lunch. Ondertussen werd het steeds heter en heter en een frisse duik in het water zorgde voor de nodige afkoeling. Toen verder voor terug een paar uren varen en peddelen op de rivier. Rond 15u bereikten we ons eindpunt en werden we met de bus teruggebracht naar Moab. Raften was niet zo spectaculair als verwacht maar het was toch een leuke dag. Na een frisse douche nog even naar de hoofdstraat voor schopping. Enkele leuke souvenirs gekocht en ook een hele reeks foto's van de raftingtocht. En als afsluiter nog een lekker ijsje. Om 19u30 waren we terug in het hotel. Eens geen steaks vandaag maar gewone boterhammen, is ook lekker. En dan terug vroeg naar bed want morgen hebben we de drukste dag van onze vakantie. Slaapwel!